Flamingo, visul care i-a adus moartea nemilosului Bugsy

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/revistaj/public_html/sites/all/modules/contrib/views/views.module on line 879.

                      

     Atunci când vorbeşti de cazinouri, jocuri de noroc, automat te gândeşti la opulenţa şi strălucirea oraşului care a devenit un simbol Las- Vegas. Situat în Nevada, supranumită şi Mecca jocurilor de noroc, Las Vegas este fără nici un dubiu o oază în deşertul continentului american.
      Totul a început cu construcţia barajului Boulder al râului Colorado care a adus în statul Nevada mii de muncitori, oferind astfel posibilitatea de a prospera. Cazinourile au fost de fapt la început aşa-numitele „saloon” unde muncitorii putea veni să bea, să manânce şi să joace cărţi sau zaruri.
     Popularitatea Las Vegasului a atins cotele maxime în timpul celui de-al doilea război mondial, oraşul fiind asimilat în mintea tuturor ca un loc al libertăţii şi atitudinii lipsite de prejudecăţi. Dar o astfel de libertate a atras după sine şi o parte mai puţin plăcută, crima organizată mutându-se în anii 1910 pentru a-şi vedea nestingherită de activităţile sale de spălare a banilor, fraudă, cămătărie şi evaziune.
     Marii capi au reuşit repede să pună pe picioare afacerile ilegale. Prohibiţia din 1920 nu a oprit această expansiune neagră a capilor mafioţi, ci a dus mai degrabă la o perioadă caracterizată de lovituri şi crime sângeroase între bandele rivale pentru controlul teritoriului.
     Abia în 1930, forţat de marea criză economică prin care trecea Statele Unite ale Amercii, Congresul a legalizat jocurile de noroc în statul Nevada pentru a aduce mai mulţi bani la bugetul sărăcit.
     În următorii ani, Las Vegas a continuat să devină un conglomerat de cazinouri luminoase, dar şi un oraş în care peste 40 de milioane de turişti vin anul cu vise de îmbogăţire rapidă.
Pe strada principală- The Strip – au fost construite cele mai faimoase şi bogate hoteluri şi cluburi existente vreodată, cum sunt Tropicana, Dunes, Riviera, Sahara. etc.
Pe departe însă, cel mai faimos rămâne hotelul- cazino Flamingo, un proiect pus pe pcioare de mafiotul Bugsy, dar care de altfel i-a adus şi moartea.
     Benjamin Siegelbaum zis „Bugsy” s-a născut în 1906 într-o familie de emigranţi ruşi evrei şi, mânat de o dorinţă avidă de faimă, îmbogăţire şi putere, a reuşit prin activităţile criminale să devină unul dintre cei mai periculoşi şi nemiloşi gangsteri ai anilor ‘40.
     Un rol important în existenţa lui Bugsy l-a avut mafiotul Meyer Lansky, poreclit şi Creierul, consilierul Charles Luciano- Lucky, cel care a unificat toate familiile mafiote din New York într-un sindicat.
     În 1941, Bugsy este trimis să pună extindă afacerile sindicatului în Nevada, iar primul pas îl va face încheind o afacere cu Billy Wilkreson, proprietarului clubului Ciro’s. Acesta din urmă plănuia să construiască un hotel, dar avea nevoie disperată de bani. Cum şi Bugsy era în căutarea unui loc pentru noua construcţie a sindicatului, afacerea a fost în scurt timp încheiată. 
     Construcţia a fost finanţată cu banii sindicatului crimei din New York şi s-a dorit încă de la început un hotel diferit de toate celelalte care existau la aceea vreme. Siegel era obsedat de detaliile de design şi lux, lucru care s-a şi reflectat în viitoare clădire.

     Amprenta personală a gansterului s-a resimţit, iar fiecare cameră luxoasă trebuia să defineasă noţiunea „înaltă clasă”.
Mobila scumpă şi multă, elementele de decor strălucitoare şi pretenţioase au presupus mai mulţi bani, însă Bugsy a refuzat să pună limită în bugetul său.
     Pe 10 decembrie 1946, „The Pink Flamingo Hotel & Casino ” a fost inaugurat cu toate că nu era încă finalizat, iar construcţia care a costat sindicatul peste 6 milioane dolari. Considerat la aceea vreme cel mai luxos hotel, Flamingo avea la început 105 camere.
     Bugsy a fost cel care a botezat hotelul după numele de alint al amantei sale, Virginia Hill, o roşcată iubitoare a jocurilor de noroc şi cântăreaţă la Hollywood. De altfel, iubita mafiotului primise alintul Flamingo datorită picioarelor sale subţiri şi lungi.
     În ciuda grandiosului eveniment de lansare a cazionului la care au participat Joan Crawford, Cesar Romero şi Clark Gable, problemele lui Bugsy au început să apară în scurt timp şi asta pentru că hotelul nu a adus în primul an veniturile mari visate de finanţatorii mafioţi.
     Lansky a fost primul care întors împotriva lui Bugsy, bănuindu-l că ar fi furat o parte din banii pe care sindicatul i-ar fi dat pentru construcţie.
     Deoarece îl considera pe Bugsy ca un frate, Lansky  a făcut totuşi presiuni asupra liderilor din sindicat, cu ocazia unei întâlniti în Cuba, să-i acorde o şansă lui Siegel.
Acesta a decis un an mai târziu, în ianuarie, să închidă hotelul până la finalizarea completă a lucrării, ca după trei luni să îl redeschidă.
     În luna mai hotelul a reuşit să aducă un profit de 250.000 dolari, dar nu a fost suficient pentru Bugsy să se salveze. El a fost lichidat în iunie, în timp ce se relaxa într-un bungalow în Hollywood alături de iubita sa, Hill. Crima nu a fost niciodată rezolvată, însă a existat certitudinea că a fost vorba de o comandă a capilor sindicatului mafiei din New York. Şi asta pentru că la mai puţin de jumătate de oră de la lichidarea lui Bugsy, în hotel a apărut şi noul manager.
     După moartea lui Bugsy, numele cazinoului a fost schimbat în Fabulous Flamingo, cunoscut ca un loc al spectacolelor grandioase, cu camere confortabile care dispuneau de aer condiţionat, cu grădini fabuloase şi piscine imense.
     În 1967, miliardarul Kirk Kerkorian a cumpărat hotelul, iar cinci ani mai târziu a ajuns să facă parte din trustul Hilton şi redenumit Flamingo Hilton în 1974. Consorţiul Harrah’s Enterteiment, proprietarul actual, a achiziţionat hotelul în 2005.
     Hotelul a suferit de-a lungul timpului mai multe extinderi ajungând în prezent la peste 3.500 camere, iar grădinile au fost în permanenţă redefinite. Astăzi, Flamingo este pe locul nouă în topul celor mai mari hoteluri din lume, renumite pentru numărul mare de camere şi serviciile high-class.

 

     Flamingo Hotel

     Hotelul are 3.626 de camere, iar sălile de jocuri însumează o suprafaţă de peste 7.000 metri pătraţi, echipate cu peste 2.000 de slot- machines, 71 de mese pentru ruletă, blackjack şi alte jocuri celebre, dar şi o imensă sală pentru curse şi pariuri sportive echipată cu 63 de televizoare şi 10 ecrane mari.  

     Cazinoul dispune şi de o cameră pentru poker.
Clienţii au la dispoziţie opt restaurante, cluburi şi baruri, iar distracţia este asigurată de nume celebre, printre acestea numărându-se Toni Braxton şi Second City.
     Atracţia hotelului este reprezentată pe departe de o oază luxuriantă numită  „WildLife Habitat” unde au fost aduse peste 300 de păsări, printre care pinguini africani, lebede, păsări flamingo, raţe Mandarin şi peşti exotici Koi. Turiştii se pot relaxa pe bănci, admirînd vegetaţia, palmierii şi magnoliile, dar şi cascadele artificiale, toate amintind de o insulă caraibiană.
De asemenea, hotelul dispune de trei piscine, jacuzzi, construite pe o suprafaţă de peste 6 hectare la care se adaugă două saloane de masaj,  Spa, zeci de magazine şi o capelă pentru nunţi.

                 Şantierul in construcţii al hotelului Flamingo,1946